Δέσποινα Βανδή: Αυτή είναι η συνταγή της για Πασχαλινό τσουρέκι!

17:19 9/4/2023 - Πηγή: Star
Η Δέσποινα Βανδή έχει κλέψει τις εντυπώσεις  με τις μαγειρικές της ικανότητες!Σου περίσσεψε τσουρέκι; Φτιάξε τις πιο νόστιμες αυγοφέτεςTo Πάσχα πλησιάζει και εμείς βρήκαμε μία παλαιότερη συνταγή της για αφράτα τσουρέκια και σας την παρουσιάζουμε. Η τραγουδίστρια, είχε μοιραστεί  τη συνταγή της μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Instagram.Υλικά6 αυγά180 γρ.μαγια2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις1 1/2 φλ χλιαρό νερο300γρ
βούτυρο αιγοπρόβειο750 ζάχαρη600 γρ γάλα1 φακελάκι μαχλέπι1 φακελάκι κακουλε5-6 κομματάκια μαστίχας1/2 κγ αλάτιΞύσμα από 1 πορτοκαλι    View this post on Instagram         Λοιπόν!Θα χρειαστείτε 6 αυγά 180 γρ μαγια νωπή 2 1/2 κ.αλευρι 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 750γρ ζαχαρη 600 γρ γαλα 1 φακελάκι μαχλέπι 1 φακελάκι κακουλε 1κγ μαστίχα ξύσμα από 1 πορτοκαλι λίγο αλάτι Εκτέλεση Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγια και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλευρι σας! Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο! Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη! Ζεσταίνετε το γαλα και προσθέτετε τη ζαχαρη όλη και ανακατεύετε! Όταν θα είναι χλιαρό το γαλα με τη ζαχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε! Οποτε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ! Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γαλα και τα αυγά! Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά! Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλευρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποια πριν τα χτυπάτε στο γουδι με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη! Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας! Ρίχνετε το μείγμα με το γαλα και αρχίζετε να ζυμώνετε! Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο! Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια! Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποια τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους! Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170! Δε θα το πιστεύετε!!! Μαγια ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη! Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi) on Apr 16, 2020 at 9:43am PDT    View this post on Instagram         Τσουρέκια!!! Λοιπόν,επειδή μου ζητάτε επίμονα τη συνταγή θα σας την ξαναδωσω αν και το 2017 την έβαλα με βιντεάκι που μπορεί και να σας βοηθήσει περισσότερο! Είναι πανεύκολα και μάλιστα αφού τα ψήσετε και κρυώσουν κάποια μπορειτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και οποτε θέλετε μέσα στο χρόνο τα ξεπαγωνετε και έχετε ολόφρεσκο τσουρέκι! Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά έφτιαχνα και ατομικά και τους τα έδινα στο σχολείο για κολατσιό!A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi) on Apr 16, 2020 at 7:53am PDT    View this post on Instagram         Συνταγή για υπέροχα τσουρέκια!Οπως σας το υποσχέθηκα! Υλικά 6 αυγά 180 γρ.μαγια 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ χλιαρό νερο 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 750 ζάχαρη 600 γρ γάλα 1 φακελάκι μαχλέπι 1 φακελάκι κακουλε 5-6 κομματάκια μαστίχας 1/2 κγ αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκαλι Εκτέλεση Ετοιμάζουμε το προζυμι.Νερο μαγιά και 1/2 κιλό αλεύρι! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω! Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Ρίχνω περιμετρικά στη λεκάνη το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη! Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε!
Keywords
Τυχαία Θέματα