Εύκολη συνταγή για μελομακάρονα

13:40 15/12/2023 - Πηγή: Star
Μία νόστιμη συνταγή για μελομακάρονα έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.Ο Πάνος Κουμουνδούρος μας ετοιμάζει τα πιο απολαυστικά μελομακάρονα!Υλικά για τα μελομακάρονα· 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ· 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική· 1κ.γ μπέικιν πάουντερ· 1κ.γ κανέλα· 1κ.γ γαρύφαλλο· ξύσμα από 1 πορτοκάλι· ξύσμα από 1/2 λεμόνι· 1κ.γ σόδα μαγειρική· 200γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού· 500γρ. φυτικό έλαιο με άρωμα βουτύρου · 100γρ. μέλι· 200 γρ. καρύδιαΥλικά για το σιρόπι· 500 γρ. ζάχαρη
κρυσταλλική· 500 γρ. μέλι· 500 γρ. νερό· 1 ξυλάκι κανέλας· ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι· χυμός από 1/2 λεμόνιΣυνταγές για vegan κουραμπιέδες και μελομακάροναΕκτέλεση της Συνταγής· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.· Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού· Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα του μπολ.· Προσθέτουμε το φυτικό έλαιο και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν.· Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα 30γρ. και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.· Κάνουμε στην επιφάνεια τους το χαρακτηριστικό σχέδιο με το πιρούνι.· Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.· Βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, για περίπου 30 λεπτά.Εκτέλεση για το σιρόπι· Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά από τη στιγμή που πάρει μια βράση.· Βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο καυτό σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Χρησιμοποιούμε τρυπητή κουτάλα.· Τακτοποιούμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα, τα μελώνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα