Εύκολη συνταγή για ταραμοσαλάτα!

10:01 3/3/2022 - Πηγή: Star
Η σαρακοστή πλησιάζει και εμείς σας βρήκαμε εύκολες και νηστίσιμες συνταγές για ταραμοσαλάτα.  'Ενα μυστικό για να βγει νόστιμη η ταραμοσαλάτα είναι το  καλό χτύπημα του ταραμά είτε  στο γουδί, είτε στο μίξερ. Παλαιότερα συνήθιζαν να φτιάχνουν την ταραμοσαλάτα με ψωμί ενώ τα τελευταία χρόνια είναι διαδεδομένο να τη φτιάχνουν με πατάτα. Ιδανικός είναι ο συνδυασμός και των δύο. Ταραμοσαλάτα που μοιάζει με μους!Υλικά για ταραμοσαλάτα(
foodurismo)140 γρ λευκό ταραμά 2 μικρές πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο 50 ml ανθρακούχο νερό χυμός από 2 λεμόνια (περίπου 70 ml) 300 – 350ml ελαιόλαδο ελαφρύ (ναι, σωστά διαβάσατε, θέλει αρκετό)Εκτέλεση της ΣυνταγήςΕκτέλεση Βάζετε στο μπλέντερ τον ταραμά, τον πουρέ πατάτας, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και το ανθρακούχο νερό και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί για περίπου 8 με 10 λεπτά. Αν το μπλέντερ σας είναι μικρό κάντε μερικά διαλείμματα, μην καεί το καημένο… Με τη βοήθεια ενός μικρό μπλέντερ μπορείτε να κάνετε το εξής: χτυπάτε 4 – 5 λεπτά το μείγμα στο μπλεντερ “για να σπάσουν τα αυγά του ταραμά” και μετά συνεχίζετε στο μίξερ. Αφού χτυπήσετε το μείγμα, προσθέστε το λάδι λίγο λίγο, να προλαβαίνει δηλαδή να απορροφηθεί το λάδι πριν ρίξετε κι άλλο. Αυτό θα πάρει λίγη ώρα, συνολικά πάντως η ταραμοσαλάτα θέλει περίπου 20 λεπτά αλύπητο χτύπημα. Στο τέλος προσθέστε και τον άνηθο, ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι και αφήστε την ταραμοσαλάτα του foodurismo να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο, θα της κάνει καλό, θα αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.Ταραμοσαλάτα με πατάτα(Συνταγή Μπαρμπαρήγου)Υλικά της Συνταγής•    800 γραμ. πατατες•    150 γραμ. ταραμα•    1 μικρό κρεμμυδι•    1 λεμονι (χυμός)•    2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος•    2 φλ. ελαφρύ φυτικό λάδι•    λίγο νερό {Για το σερβίρισμα}•    Λίγο ελαιολαδο•    Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα τους.•    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες πλυμένες, με την φλούδα τους. Ξεκινάμε πάντα το βράσιμο της πατάτας σε κρύο νερό, για να μην ανοίξουν κατά τον βρασμό. Δεν αφαιρούμε την φλούδα τους για να μην τραβήξουν νερό στο βράσιμο.•    Τις βράζουμε για 35 λεπτά περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν.•    Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις πατάτες. Αν τρυπιούνται εύκολα, τότε είναι έτοιμες.•    Τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.•    Αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.•    Τις κόβουμε σε κομμάτια, αφήνουμε 5 λετπά να πέσει η θερμοκρασία τους και τις βάζουμε στο κάδο του μίξερ ή στο μπλέντερ.Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με πατάτα.•    Χτυπάμε τις πατάτες στο μίξερ να λιώσουν. Η πατάτα να μην είναι καυτή όταν θα πέσει μέσα ο ταραμάς και το κρεμμύδι.•    Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τις πατάτες, το κομμένο κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού και τον ταραμά.•    Συνεχίζουμε να πολτοποιούμε τα υλικά της ταραμοσαλάτας.•    Σιγά σιγά, ρίχνουμε με ροή κλωστής το λάδι και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία.•    Τα υλικά μας αρχίζουν να ομογενοποιούνται και να δένει το μείγμα.•    Τέλος, προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμα.•    Όταν η ταραμοσαλάτα με πατάτα γίνει ανάλαφρη σαν μους, την αδειάζουμε σε ένα μπολ.•    Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε την ένταση του λεμονιού και τη γλύκα του λαδιού. Αν επιθυμούμε, προσθέτουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.•    Προαιρετικά, προσθέστε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε να πάει σε όλο το μίγμα.Ταραμοσαλάτα με ψωμί(από σάιτ https://www.thehungrybites.com/)Συστατικά•    1/2 κούπα (120 γρ.) νερό•    1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)•    4 φέτες (100 γρ.) λευκό ψωμί του τοστ•    3 κουταλιές κοφτές (45 γρ.) λευκό ταραμά•    2 κουταλιές (30 γρ.) χυμό λεμονιού•    Μία πρέζα ζάχαρη•    1/4 (55 γρ.) απαλό ελαιόλαδο•    1 κούπα (230 γρ.) ηλιέλαιοΟδηγίες1.  Αλέστε το κρεμμύδι μαζί με το νερό. Σουρώστε και πάρτε μισή κούπα (120 γρ.) από το νερό (με αυτό τον τρόπο η ταραμοσαλάτα γίνεται πιο ελαφριά).2.    Πολτοποιήστε: Βάλτε το ψωμί, τον ταραμά, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το κρεμμυδόζουμο και το ελαιόλαδο στο μίξερ και αλέστε για 2-3 λεπτά μέχρι τα αυγά του ταραμά να σπάσουν και το μίγμα να είναι λείο.Με το μίξερ να δουλεύει, προσθέστε το ηλιέλαιο σταδιακά σε πολύ λεπτή ροή. Καθαρίστε τα τοιχώματα του μπολ και αλέστε για λίγο ακόμα.3.    Δοκιμάστε και διορθώστε το λεμόνι και το αλάτι αν χρειάζεται. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ.
Keywords
Τυχαία Θέματα