Φαρφάλες με μανιτάρια και ρικότα

12:41 2/11/2022 - Πηγή: Star
Mία εύκολη (αλλά πεντανόστιμη) συνταγή μας ετοιμάζει ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Φαρφάλες με μανιτάρια και ρικότα. Ένα πιάτο ζυμαρικών που θα απολαύσεις!Ο Σελίμ φέρνει την Ανατολή στο πιάτο μας με κεμπάπ μπεϊτίΥλικά:500 γρ. Ζυμαρικά φαρφάλες400 γρ. λευκά μανιτάρια3 Σκελίδες σκόρδο1 ½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη4 κ.σ. Ελαιόλαδο240 γρ. Τυρί ρικότα80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά3 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι2 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανηΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΓια το σερβίρισμα1/6 ματσάκι Φρέσκο σχοινόπρασοΤριμμένη παρμεζάναΕλαφριά σούπα με γαλοπούλα
και λαχανικά δια χειρός Γιώργου ΜαζωνάκηΕκτέλεση:Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, για βράσιμο αλ ντέντε.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.Παράλληλα σκουπίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με χαρτί ώστε να φύγουν τα χώματα ή τα ξεφλουδίζουμε με ενα μικρό μαχαίρι, τα κόβουμε κάθετα μαζί με το ποδαράκι τους σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό .Προσθέτουμε ½ κούπα νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι έως ότου εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 5 με 7 λεπτά.Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στη κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς υγρά.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρικότα, το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα ψιλοκομμένα,λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. 
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαρφάλες,farfales