Φτιάξτε νόστιμες και τραγανές γαλλικές μπαγκέτες

13:04 9/2/2021 - Πηγή: Star
Άλλη μία ξεχωριστή συνταγή έφτιαξε το πρωί της Τρίτης ο Λάμπρος Βακιάρος για τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».Δύο υπέροχες και light σαλάτες με όσπριαΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε τραγανές γαλλικές μπαγκέτες και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.ΥλικάΓια το προζύμι155 γρ. αλεύρι γ.ο.χ155 γρ. νερό1 πρέζα μάγιαΓια τις μπαγκέτες540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ330 γρ. χλιαρό νερό9 γρ. ξηρή μαγιά15
γρ. θαλασσινό αλάτιΕκτέλεσηΓια το προζύμιΒήμα 1 Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το αλεύρι το νερό και τη μαγιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χείλος. Σκεπάζουμε το Μπολ και αφήνουμε όλο το βράδυ περίπου για 14 ώρες.Για τις μπαγκέτεςΒήμα 1 Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι το νερό, τη μαγιά, όλο το προζύμι και με το εργαλείο για τις ζύμες αρχίζουμε το ζύμωμα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μόλις έχει γίνει μία ενιαία ζύμη προσθέτουμε και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά.Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 45’ -1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον. Στη συνέχεια βρέχοντας λίγο τα χέρια μας Άννα σηκώνουμε και διπλώνουμε τη ζύμη 5 – 6 φορές, σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε για άλλο τόσο χρόνο.Βήμα 2 Αδειάζουμε το ζυμάρι σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας με ένα μαχαίρι το χωρίζουμε σε 4 μέρη και σχηματίζουμε στρογγυλές μπάλες. Καλύπτουμε ξανά με μία καθαρή πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη την οποία έχουμε λαδώσει από την πλευρά που θα ακουμπήσει τις ζύμες και αφήνουμε για 15’-1 ώρα.Βήμα 3Δουλεύοντας με μία ζύμη τη φορά, τα δάχτυλα μας την πιέζουμε έτσι ώστε να γίνει επίπεδη, ανασηκώνομαι τη μία πλευρά και την διπλώνουμε στο κέντρο γυρίζουμε τη ζύμη κατά 45 μοίρες και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Ουσιαστικά τεντώνουμε και διπλώνουμε τη ζύμη στην απέναντι της πλευρά.Βήμα 4Πιέζοντας με τα δάχτυλα μας τη μία πλευρά τη ζύμη (έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ξανά επίπεδη επιφάνεια ρολάρουμε τη ζύμη (σαν να τυλίγαμε ένα χάλι πολύ σφιχτά) κυλινδρικό σχήμα και στη συνέχεια με κινήσεις Μπρος πίσω χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας και πιέζοντας προς τα έξω ρολάρουμε στο μπάγκο τη ζύμη έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχήμα μπαγκέτας. Προσέχουμε στις άκρες να πιέσουμε λίγο παραπάνω με τις παλάμες μας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε δύο μυτερές πλευρές.Αφράτα μπιφτέκια με τυρί και baby πατάτεςΒήμα 5Κόβουμε λαδόκολλα περίπου δύο φορές το πάχος της μπαγκέτας σε πλάτος και στη συνέχεια την διπλώνουμε στη μέση. Μεταφέρουμε την κάθε μπαγκέτα μέσα στο ‘V’ επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με τις υπόλοιπες και βάζοντας τες τη μία κοντά στην άλλη τις αφήνουμε για το τελευταίο φούσκωμα πριν το ψήσιμο περίπου για 45’-1 ώρα.Βήμα 6. Όταν πλησιάζουμε προς το τέλος το τελευταίο φουσκώματός προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στην μέγιστη θερμοκρασία (250 βαθμούς) βάζοντας εξ αρχής το ταψί του φούρνου στη μεσαία σχάρα και στο κάτω μέρος του φούρνου ένα πυρίμαχο σκεύος. Παράλληλα βράζουμε 2 κούπες νερό.Βήμα 7Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι η ξυράφι χαράσσουμε τις μπαγκέτες σε τέσσερα με πέντε σημεία κρατώντας την κλήση της λεπίδας περίπου στις 45 μοίρες.Βήμα 8 Α αφαιρούμε το καυτό ταψί από το φούρνο και με προσοχή Άννα σηκώνουμε τις λαδόκολλες με τις μπαγκέτες και της μεταφέρουμε μέσα σε αυτό. Με πολύ γρήγορες κινήσεις και με προσοχή αδειάζουμε το καυτό νερό στο πυρίμαχο σχέσεως στο κάτω μέρος του φούρνου τοποθετούμε γρήγορα το ταψί με τις μπαγκέτες στη μεσαία σχάρα και κλείνουμε γρήγορα την πόρτα.Βήμα 9 Ψήνουμε για 22’-26’ ή μέχρι οι μπαγκέτες να έχουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 
Keywords
Τυχαία Θέματα