Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με κιμά

12:50 6/10/2021 - Πηγή: Star
Ένα φαγητό που αρέσει σχεδόν σε όλους ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Breakfast@star».Μακαρόνια με φοβερή σάλτσα κιμάΟ σεφ αποκάλυψε στους τηλεθεατές τα μυστικά για να φτιάξουν τα πιο νόστιμα μακαρόνια με κιμά.Μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάταςΥλικά της Συνταγής1 πακέτο σπαγγέτι700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς λάπα3 κ.σ. ελαιόλαδο60 γρ. βούτυρο1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη2 κ.σ. κοφτές πελτέ τομάτας150 γρ. κόκκινο κρασί400 γρ. κονκασέ τομάτα1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή1 στικ κανέλλα2 αποξηραμένες δάφνες1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική750 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό150 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάριΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση της Συνταγής•    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κοχλάζον αλατισμένο νερό μέχρι να κρατάνε (al dente) 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σάλτσα με τον κιμά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Εάν η σάλτσα στεγνώσει μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. •    Ζεσταίνουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές.•    Ύστερα προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε για ακόμη 2-3’. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το «ιδρώνουμε», μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος καβουρδίζουμε και το πελτέ ντομάτας και τη πάπρικα.•    Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε στη φωτιά το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί.•    Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα και τη δάφνη, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 45΄.•    Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.•    Σερβίρουμε ανακατεύοντας τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα κιμά ζεστά και τα δύο. Προσθέτουμε από πάνω μπόλικη τριμμένη γραβιέρα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα