Φτιάξτε την πιο νόστιμη μανιταρόπιτα!

12:37 20/12/2021 - Πηγή: Star
Αν σας αρέσουν οι πίτες αλλά έχετε βαρεθεί να τρώτε συνέχεια τις κλασικές δοκιμάστε να φτιάξετε μία μανιταρόπιτα με μπεσαμέλ.Δύο αλμυρές πίτες που θα σας ξετρελάνουν!Ο Παύλος Χάππιλος και η Μαργαρίτα Νικολαϊδη έδωσαν στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star μία συνταγή που θα σας συναρπάσει. Δύο πεντανόστιμες πίτες χωρίς φύλλοΥλικά της Συνταγής1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο700 γρ. μανιτάρια λευκά, πορτομπέλο1 κρεμμύδι ξερό2 σκελίδες σκόρδο200 ml λευκό κρασί1 κρεμμύδι φρέσκοΜαϊντανό1 «Σπιτικό» Ζωμό ΜανιταριώνΑλάτι-πιπέριΜοσχοκάρυδο800 ml γάλα100 γρ Βούτυρο1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο1 αυγό100
γρ. σουσάμιΕλαιόλαδοΕκτέλεση της Συνταγής 1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεσαία κομμάτια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν χρώμα.3. Όταν πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, σβήνουμε τη φωτιά.4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, ύστερα το γάλα, το «Σπιτικό» Ζωμό Μανιταριών και το αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.5. Όταν είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, ενώνουμε με το μείγμα μανιταριών, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα φυλλαράκια από θυμάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.6. Σε ένα ταψί, βάζουμε 4 στρώσεις χωριάτικο φύλλο (ανάμεσα σε κάθε φύλλο πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο), βάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με τον ίδιο τρόπο με άλλα 4 φύλλα, αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.7. Χαράσσουμε την πίτα στα κομμάτια που θέλουμε και αφήνουμε να ψηθεί στους 180 , για 40-45 λεπτά.Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα