Γαρίδες σαγανάκι με ούζο- Τέτοιο νόστιμο φαγητό δεν έχετε ξαναφάει!

12:59 3/4/2024 - Πηγή: Star
Μία ωραία ιδέα σε όσους νηστεύουν έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το απόλυτο νηστίσιμο φαγητόΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star, έφτιαξε γαρίδες σαγανάκι με ούζο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star πώς να το φτιάξουν.Συνταγή για καλαμαράκια τηγανητά- Όλα τα μυστικάΥλικά· 14 γαρίδες φρέσκες· 4 κ.σ ελαιόλαδο· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια· 1 ξερό κρεμμύδι λευκό,· 30 γρ. ούζο· 2 μεγάλες ντομάτες· 1 πρέζα ζάχαρη· 100 γρ. φέτα
σε κομμάτια· αλάτι· φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για το σερβίρισμα· 2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός· 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένοΒήμα-βήμα πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες κοκκινιστές σουπιές με σπανάκιΕκτέλεση· Για τις γαρίδες σαγανάκι με ούζο, πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες κρατώντας τις καρκασες και τα κεφαλάκια χωριστά. Αφαιρούμε το έντερο.· Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε τις καρκασες για 2’, προσθέτουμε 250γρ. νερό και βράζουμε για 10’.· Σουρώνουμε το ζωμό σε ένα μπολ με μια σίτα και τον κρατάμε μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.· Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, για 1΄ από κάθε πλευρά.· Ψιλοκόβουμε το ξερό μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 4’.· Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πάρει μια βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ.· Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.· Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη και τον ζωμό από τις γαρίδες που φτιάξαμε προηγουμένως και ανακατεύουμε.· Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει, για περίπου 10’-15’.· Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.· Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σε κομμάτια για να λιώσει με τη ζέστη του τηγανιού.· Σερβίρουμε με το μαϊντανό και τον βασιλικό ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε.Δείτε το Breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα