Γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας

12:55 1/6/2021 - Πηγή: Star
Το καλοκαίρι μπήκε και εκτός από ηλιοθεραπεία και βουτιές ήρθε η ώρα να απολαύσουμε παγωτά αλλά και δροσερά γλυκά.Γι’ αυτό λοιπόν ο  Λάμπρος Βακιάρος μας έδειξε μία πολύ ωραία συνταγή για να φτιάξουμε ένα απολαυστικό γλυκό ψυγείου με  ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας.Γευστικό γλυκό ψυγείουΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των
Κου Κου» και μεγαλούργησε! Γλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιούΥλικά για το γλυκό ψυγείου Για το μπισκότο100 γρ. μπισκότα 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική100 γρ. βούτυρο αγελαδινό50 γρ. αμύγδαλα με φλούδαΓια την κρέμα γιαουρτιού20 γρ. φύλλα ζελατίνης2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά200 γρ. ΜέλιΓια τα κεράσια και το ζελέ βυσσινάδας500 γρ. κεράσια240 γρ. βυσσινάδα συμπυκνωμένη500 γρ. νερό10 γρ. φύλλα ζελατίνηςΑπολαυστικό γλυκό ψυγείου με φράουλες και γιαούρτιΕκτέλεση της συνταγής για το μπισκότο και τα κεράσιαΒήμα 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.Βήμα 2Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο και με τα ακροδάχτυλα μας ομογενοποιούμε το κρύο βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μία ενιαία μάζα.Βήμα 3Σε ένα μεσαία προς μεγάλο πυρέξ αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου και με τα δάχτυλα / παλάμη απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.Βήμα 4Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα κεράσια και ψήνουμε μαζί με τη βάση του μπισκότου για 25 λεπτά. Αφήνουμε τα κεράσια και το μπισκότο να κρυώσουν.Βήμα 5Παράλληλα για την κρέμα γιαουρτιού, σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι και το μέλι έχοντας κρατήσει 2-3 κ.σ. γιαούρτι σε ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε λίγο πριν το βρασμό, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά.Βήμα 6Το προσθέτουμε στο μπολ και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί.Για το ζελέ βυσσινάδαςΒήμα 1Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για 5’.Βήμα 2 Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε την συμπυκνωμένη βυσσινάδα, το νερό και δίνουμε μία βράση.Βήμα 3Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε της μουλιασμένες ζελατίνες που έχουμε στρίψει πολύ καλά.Βήμα 4Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε και τα ψητά κεράσια.Για τη σύνθεσηΒήμα 1Αδειάζουμε τη κρέμα γιαουρτιού πάνω από το κρύο μπισκότο και στη συνέχεια με ένα κουτάλι, αδειάζουμε το ζελέ με τα κεράσι πάνω από το γιαούρτι.Βήμα 2 Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να δέσει η ζελατίνη.Δείτε την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»  
Keywords
Τυχαία Θέματα