Η καλύτερη συνταγή για ταλιάτα με πατάτες

13:22 25/1/2024 - Πηγή: Star
Αν έχετε πεθυμήσει μία λαχταριστή  ταλιάτα δηλαδή μία μπριζόλα χωρίς κόκκαλο που σερβίρεται κομμένη σε λεπτές φέτες, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη συνταγή. Tips για να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο στον φούρνοΟ σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και μας έδειξε πώς να φτιάξουμε!Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκιαΠάρτε χαρτί, στυλό και σημειώστε.Υλικά για τις πατάτες· 1 κιλό πατάτες ροδέλα · 100
γρ. ελαιόλαδο· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι· 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για τη χοιρινή ταλιάτα· 560 γρ. χοιρινό φιλέτο · 50 γρ. ελαιόλαδο· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΗ πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικοΥλικά για τη σάλτσα μανιταριών· 600 γρ. ποικιλία μανιταριών · 1 ξερό κρεμμύδι· 2 σκελίδες σκόρδο· 50 γρ. λευκό κρασί· 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι· Ξύσμα από 1 λεμόνι· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση για τις πατάτες· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.· Προσθέτουμε σε ένα ταψί 28*38 τις πατάτες σε ροδέλα, το ελαιόλαδο, τα φύλλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μαριναριστούν οι πατάτες μας.· Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Εκτέλεση για τη χοιρινή ταλιάτα· Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.· Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 2 κομμάτια από το χοιρινό μας κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία από το τηγάνι.· Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.· Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από τη κάθε πλευρά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του το κρέας.· Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.Εκτέλεση για τη σάλτσα μανιταριών· Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο στο τηγάνι.· Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε έπειτα τα μανιτάρια μας.· Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά και να εξατμιστούν πλήρως.· Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να γλασάρει για 1 λεπτό.· Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το θυμάρι ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.· Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Εκτέλεση για το σερβίρισμα· Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία πιατέλα η ξύλο σερβιρίσματος, κόβουμε το κρέας μας λεπτές φέτες και το προσθέτουμε από πάνω.· Σερβίρουμε με τη σάλτσα μανιταριών ζεστή δίπλα και ρίχνουμε πάνω από το κρέας μας και απολαμβάνουμε!Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα