Η πιο εύκολη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο

12:24 18/1/2024 - Πηγή: Star
Έρχονται κρύες μέρες γι' αυτό ο Σταύρος Βαρθαλίτης έφτιαξε σήμερα στο Breakfast@star μία νόστιμη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσο και μας έδειξε τον τρόπο για να την κάνουμε γρήγορα και εύκολα!Η πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικοΥλικά● 1 κιλό Μανιτάρια λευκά● 5 Πράσα μόνο το λευκό μέρος● 2 Σκελίδες σκόρδο● 40 γρ. Ελαιόλαδο● 800 γρ. Ζωμό λαχανικών ή νερό● 400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά● 60 γρ. Βούτυρο● 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι● 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό● Αλάτι● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι● Ηλιέλαιο για το τηγάνισμαΦτιάξτε τα πιο ζουμερά μπιφτέκια γεμιστά με πατάτεςΕκτέλεση●
Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.● Καθαρίζουμε με χαρτί τα μανιτάρια εξωτερικά, ώστε να μην έχουν χώματα, τα κόβουμε στη μέση μαζί με το κοτσάνι τους και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά.● Προσθέτουμε το μισό βούτυρο, μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα 3 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες, μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως, να πάρουν χρώμα.● Προσθέτουμε το θυμάρι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.● Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε με μισόκλειστο το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά.● Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.● Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, σβήνουμε τη φωτιά και τη χτυπάμε σε δόσεις στον κάδο του μπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.● Την περνάμε από σίτα καθώς τη μεταφέρουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να πάρει μια βράση.● Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.● Κόβουμε με το μαχαίρι στο ξύλο κοπής τα υπόλοιπα πράσα κατά μήκος στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες, με πάχος μέχρι 1 χιλιοστό και τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.● Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε τμηματικά τα πράσα, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.● Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.● Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη σούπα ζεστή με το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τραγανό πράσο από πάνω. Δείτε όλες τις εκπομπές Breakfast@star
Keywords
Τυχαία Θέματα