Κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο

12:09 26/1/2023 - Πηγή: Star
Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε και σήμερα Πέμπτη (26/01) στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε κοτόπουλο αραμπιάτα με πατάτες και τριμμένο πεκορίνο.Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Η πίτα που θα λατρέψειςΠαράλληλα, ο γνωστός chef έδειξε στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής πώς να εκτελέσουν βήμα - βήμα αυτή τη λαχταριστή συνταγή.Υλικά:3 Στήθη κοτόπουλο
μεσαία8 Πατάτες baby3 Σκελίδες σκόρδο4 κ.σ. Ελαιόλαδο200 γρ. Ξερό λευκό κρασί800 γρ. Ντομάτα κονκασέ1 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη4 φύλλα Φρέσκο βασιλικό1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό1 κ.γ. Μπούκοβο80 γρ. Τριμμένο πεκορίνοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΓιουβέτσι με κεφτεδάκια - Το μαμαδίστικο πιάτο που θα αγαπήσειςΕκτέλεσηΞεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες με πάχος μέχρι 1 εκ. και τις μεταφέρουμε σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τις καλύψουμε και βράζουμε τις πατάτες για 18-20 λεπτά, αφού ξεκινήσει το νερό να κοχλάζει, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, το αλάτι και το σοτάρουμε, μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές του και να πάρει ωραίο χρώμα, για 5 λεπτά.Προσθέτουμε το μπούκοβο, την αποξηραμένη ρίγανη, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με μισόκλειστο το καπάκι για 15 λεπτά.Πασπαλίζουμε με τα 2/3 από το τριμμένο πεκορίνο, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.Προσθέτουμε τον μαϊντανό μαζί με τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε με το υπόλοιπο πεκορίνο από πάνω.   
Keywords
Τυχαία Θέματα