Μοσχάρι στιφάδο με κόκκινο κρασί

14:27 11/12/2023 - Πηγή: Star
Μία ωραία ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας, μας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης.Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε την τέλεια συνταγή!Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star έφτιαξε μοσχαράκι στιφάδο με κόκκινο κρασί και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Μάφιν με λιαστή ντομάτα, σπανάκι και φέταΥλικά για Μοσχάρι
με κόκκινο κρασί στιφάδο· 1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι· 100γρ. αλεύρι γ.ο.χ· 50γρ. ελαιόλαδο· 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά· 1 σκ. σκόρδο· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας· 350γρ. κόκκινο κρασί· 500γρ. νερό· 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο· 2-3 κλωνάρια θυμάρι· 1/2 ματσάκι μαϊντανό· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για το σερβίρισμα· Πουρέ πατάταςΕκτέλεση για Μοσχάρι με κόκκινο κρασί στιφάδο· Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το μοσχάρι μας σε κομμάτια και αφαιρούμε το περιττό λίπος.· Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.· Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε το μοσχάρι μας και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.· Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε το μοσχάρι μας σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από όλες τις μεριές και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.· Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε κύβους και το σκόρδο ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι για 10-15 λεπτά.· Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε, για 1 λεπτό.· Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, σιγοβράζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι μας.· Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε.· Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.· Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.· Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.Δείτε το breakfast@star
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοσχάρι,moschari