Νηστίσιμη μανιταρόπιτα δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

14:45 29/3/2024 - Πηγή: Star
Δείτε τη συνταγή από το Breakfast@StarΦτιάξτε την πιο νόστιμη νηστίσιμη μανιταρόπιτα από τα χεράκια του Σταύρου Βαρθαλίτη, όπως είδαμε μέσα από το Breakfast@Star το πρωί της Παρασκευής.Υλικά για τη μανιταρόπιτα•    500 γρ. λευκά (σαπινιόν) μανιτάρια, ψιλοκομμένα •    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο•    1 κ.γ. ξερή ρίγανη•    2 κ.σ. ελαιόλαδο•    150 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί•    Αλάτι•    Φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για το χυλό της μανιταρόπιτας•  
 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του•    180 γρ. γάλα σόγιας•    50 γρ. ελαιόλαδο•    2 κ.σ. σουσάμι•    Αλάτι•    Φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.•    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι να σοταριστούν μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μην έχουν καθόλου υγρά τα μανιτάρια.•    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη κι αφήνουμε στην άκρη.•    Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι κι ενσωματώνουμε το αλεύρι σιγά σιγά.•    Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα μανιτάρια τον χυλό και ανακατεύουμε καλά ώστε ο χυλός να αναμειχθεί καλά με τα μανιτάρια. Λαδώνουμε ένα πυρέξ 20*28, το πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.•    Απλώνουμε με μια μαρίζ καλά, ρίχνουμε λίγο ακόμα σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για  60-70 περίπου λεπτά. •    Κόβουμε, αφού κρυώσει κι απολαμβάνουμε!Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star
Keywords
Τυχαία Θέματα