Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε το πιο νόστιμο φαγητό για τις κρύες μέρες

13:08 22/1/2024 - Πηγή: Star
Τώρα που καιρός χάλασε και η θερμοκρασία έπεσε υπάρχει κάτι πιο λαχταριστό από ένα ζεστό πιάτο με σπανακόρυζο και από πάνω τριμμένη φετούλα; Η πιο εύκολη βελουτέ σούπα μανιταριών με τραγανό πράσοΑυτό σκέφτηκε και ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή.Σούπα βελουτέ από ψητές κολοκύθες με τραγανά κρουτόνΥλικά για Σπανακόρυζο· 1 κιλό σπανάκι· 500γρ. νερό· 100γρ. ελαιόλαδο· 1 κρεμμύδι ξερό· 2 φρέσκα κρεμμυδάκια· 1 καρότο· 150γρ. ρύζι
γλασέ· 1/2 ματσάκι φρέσκο άνηθο· ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό· ¼ ματσάκι φρέσκο μάραθο· Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΚρεατόσουπα με κοφτό μακαρονάκιΕκτέλεση για Σπανακόρυζο· Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καρότο τριμμένο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.· Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, σε δόσεις μέχρι να το βάλουμε όλο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.· Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.· Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το ένα λεμόνι.· Προσθέτουμε το νερό σκεπάζουμε με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά..· Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το μάραθο ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο και χυμό και ξύσμα από το υπόλοιπο λεμόνι μας.· Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι, αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά.· Σερβίρουμε.Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Keywords
Τυχαία Θέματα