Πώς να φτιάξετε την πιο λαχταριστή μπουγάτσα!

12:00 25/2/2021 - Πηγή: Star
Ένα γλυκό που μπορούμε άνετα να φάμε το πρωί με τον καφέ μας έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».Πώς να φτιάξετε cake σοκολάτας χωρίς αλεύριΟ σεφ έφτιαξε την πιο λαχταριστή μπουγάτσα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.Τηγανητά μήλα με κουλουράκια κανέλαςΤι υλικά θα χρειαστούμεΥλικά1 συσκευασία φύλλο κρούστας 150 γρ. βούτυρο
λιωμένοζάχαρη άχνηκανέλα σε σκόνηΚέικ σοκολάτας με γέμιση φιστικοβούτυροΓια τη γεμιση:1 λίτρο φρέσκο γάλα155 γρ. σιμιγδάλι ψιλό160 γρ. Ζάχαρημια πρεζα αλάτι2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας50 γρ. βούτυρο αγελάδοςΠώς να φτιάξετε υπέροχο σαραγλί με καρύδιαΕκτέλεση•    Αρχικά προσθέτουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο να βράσουν.•    Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα και μόλις το μείγμα μας πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.•    Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.•    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.•    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε με 5 φύλλα εναλλάξ, βουτυρώνοντας καλά το καθένα.•    Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, πάλι εναλλάξ, βουτυρώνοντας το καθένα.•    Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα, όπου χρειάζεται.•    Τα διπλώνουμε στις άκρες και τα βουτυρώνουμε.•    Ψήνουμε την μπουγάτσα, για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί. •    Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντας την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ  
Keywords
Τυχαία Θέματα