Σου αρέσει το κους κους; Δες μερικές ενδιαφέρουσες συνταγές

13:52 7/4/2024 - Πηγή: Star
Σας αρέσει τους κους κους αλλά θέλετε να το δοκιμάσετε και σε άλλες εκδοχές εκτός από την ταμπουλέ. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε νόστιμες συνταγές και σας τις παρουσιάζουμε. Η αυθεντική συνταγή για πέστο βασιλικούΚους κους με πέστο(Συνταγή Σάββας Ληχανίδης)Υλικά100 γρ. κους κους15 φύλλα βασιλικός50 γρ. κουκουνάρι70 γρ. παρμεζάνα½ της σκελίδας σκόρδοΧυμός από ένα λεμόνιΞύσμα λεμονιούΨίχα λεμονιούΕλαιόλαδοΑλατοπίπεροΕκτέλεσηΒράζουμε το κους κους και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. Σπάμε το κουκουνάρι μαζί με το σκόρδο για μια πιο λεία υφή. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το
ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό ενός λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα σκεύος, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό και τα φιλέτα του λεμονιού. Σπανακόρυζο με κους κους(Συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο)Υλικά•    45 γρ. ελαιόλαδο•    1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)•    1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)•    1 πράσο (ψιλοκομμένο)•    500 γρ. σπανάκι (καθαρισμένο)•    120 γρ. χειροποίητο παραδοσιακό κους κους•    240 γρ. λευκό κρασί•    480 γρ. ζωμό λαχανικών•    3 τμχ φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένα)Για το γαρνίρισμα•    80 γρ. ελαιόλαδο•    30 γρ. άνηθο (χωρίς κοτσάνια)•    Φέτα για το σερβίρισμαΕκτέλεση της Συνταγής 1.    Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο και τσιγαρίζουμε για 4 – 5 λεπτά.2.    Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι (χοντροκομμένο) ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το παραδοσιακό κους κους.3.    Συνεχίζουμε σβήνοντας με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά, έως ότου το κρασί σχεδόν εξατμιστεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.4.    Προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια (4-5). Με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη βράζουμε για 20 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα φρ. κρεμμύδια, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.5.    Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.6.    Παράλληλα, σε ένα μούλτι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον άνηθο και πολτοποιούμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πράσινο λάδι από άνηθο.7.    Ενσωματώνουμε ανακατεύοντας το λάδι στο φαγητό και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.8.    Σερβίρουμε με βαρελίσια φέτα.Ο Γιώργος Πορφύρης μαγειρεύει «αρνίσια παϊδάκια με κους κους»!Κους κους με πορτοκαλί κολοκύθα(Συνταγή από την Κατερίνα Παπουτσάκη)Υλικά1 φλιτζάνι κολοκύθα σε κύβους5 κουταλιές γλυκιά πατάτα αποφλοιωμένη2 καρότα αποφλοιωμένα και  κομμένα σε φέτες½ φλιτζάνι κολοκυθάκια λιωμέναΝερό2 κουταλιές σούπας κους κουςΕκτέλεσηΤοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό ώστε να καλύψει τα υλικά μας και μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κους κους ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη μέχρι να διογκωθεί το κους κους. Στο τέλος προαιρετικά ρίχνουμε λίγο λεμόνι. 
Keywords
Τυχαία Θέματα