Συνταγή για αρνί στον φούρνο με κριθαράκι

12:13 5/5/2024 - Πηγή: Star
Η Κυριακή του Πάσχα ήρθε κι αν ψάχνεις μία διαφορετική συνταγή με πρωταγωνιστή το αρνί, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ένα ενδιαφέρον πιάτο το οποίο είχε φτιάξει ο Σταύρος Βαρθαλίτης πριν λίγες μέρες στην εκπομπή breakfast@star.Ταλιατέλες με «Αρνάκι Φρικασέ»O σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, έφτιαξε αρνί
στον φούρνο με κριθαράκι  και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Υλικά για Αρνάκι με κριθαράκι· 1 κιλό αρνί· 2 κρεμμύδια ξερά· 2 καρότα· 2κ.σ. ελαιόλαδο· 1κ.γ ρίγανη· 1/2 κ.γ. κανέλα· 2 ξυλάκια κανέλας· 400γρ ντομάτα κονκασε· 1,2 λίτρα ζεστό νερό· 400γρ κριθαράκι· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι· 100γρ. παρμεζάναΕκτέλεση για Αρνάκι με κριθαράκι· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.· Κόβουμε το αρνί σε κομμάτια 4εκ. και απλώνουμε πάνω από τη βάση μιας μεγάλης, φαρδιάς κατσαρόλας.· Προσθέτουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα καρότα σε φέτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη κανέλα και τα ξυλάκια κανέλας.· Ανακατεύουμε καλά.· Ψήνουμε, ακάλυπτα, για 45 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση.· Περιχύνουμε τις ντομάτες, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και σκεπάζουμε καλά και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο φούρνο για 1 1/2ώρες, μέχρι το αρνί να είναι πολύ τρυφερό.· Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και ανακατεύουμε το κριθαράκι.· Καλύπτουμε ξανά, στη συνέχεια μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση.Το κριθαράκι πρέπει να ψηθεί και η σάλτσα να πήξει.· Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα