Συνταγή για την πιο λαχταριστή μακαρονόπιτα με φέτα

12:05 21/3/2023 - Πηγή: Star
Αν ψάχνετε νέα συνταγή για πίτα, δοκιμάστε να φτιάξετε εκείνη που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές του breakfast@star.Κρεμμυδόπιτα με φέτα - Μία πίτα με «χρώμα»O σεφ έφτιαξε μακαρονόπιτα με φέτα και μας έδειξε πώς να την ετοιμάσουμε.Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Η πίτα που θα λατρέψειςΤα υλικά για να φτιάξουμε μία λαχταριστή μακαρονόπιτα με φέτα1 Συσκευασία φύλλο χωριάτικο (8 με 9 φύλλα)500 γρ. χοντρά μακαρόνια
για παστίτσιο500 γρ. γάλα φρέσκο500 γρ. φέτα4 αυγά5 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.γλ. Μοσχοκάρυδο5 Φύλλα φρέσκο δυόσμο2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανηΑλάτιΦρεσκοτριμμένο λευκό πιπέριEκτέλεση της Συνταγής • Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά  2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ρίγανη και δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.• Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύοντας.• Προσθέτουμε στο μπολ και τα ζυμαρικά ανακατεύοντας με προσοχή, να μη σπάσουν.• Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 30x40 εκ. .• Απλώνουμε στο ταψί ένα χωριάτικο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε το επόμενο σταυρωτά πάνω από το πρώτο, φροντίζοντας οι άκρες να προεξέχουν.• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4 συνολικά φύλλα.• Μεταφέρουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών και ένα μέρος από τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά ένα φύλλο κάθετα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.• Προσθέτουμε πάνω από το φύλλο το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών. 1• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με προηγουμένως.• Κόβουμε τις άκρες ώστε να προεξέχουν στο ίδιο μήκος και τις γυρνάμε προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα γείσο.• Με το πινέλο αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το γείσο που έχουμε δημιουργήσει.• Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, προαιρετικά την πίτα σε κομμάτια.• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά στημεσαία σχάρα.• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.Δείτε το breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα