Τρία σοκολατένια γλυκά που θα σε ενθουσιάσουν

14:49 24/1/2021 - Πηγή: Star
Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, ο σεφ Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» προτείνει  3 σοκολατένια γλυκά.Σοκολατένιο cake με κρέμα καραμελέΓλυκό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιούΥλικά •    1 κουτί μπισκότα σαβαγιάρ•    Για το σιρόπι•    200 ml νερό•    200 γρ. ζάχαρη•    Για την κρέμα•  
 1 λίτρο γάλα•    80 γρ. ζάχαρη•    100 γρ. κορν φλάουρ•    2 κρόκοι αυγών•    2 βανίλιες•    50 γρ. βούτυρο•    150 γρ. πραλίνα φουντουκιού •    Για τη σαντιγί•    330 ml κρέμα γάλακτος 35%•    Κακάο Μπράουνις με γκανάζ λευκής σοκολάταςΥλικά200 γρ. βούτυρο450 γρ. κουβερτούρα220 γρ. αλευρι γ.ο.χ300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική4 αυγά60 γρ. κακάο1 πρεζα αλάτιξύσμα από ένα πορτοκάλιΓια τη γκανάζ λευκής σοκολάτας 300 γρ. λευκή σοκολάτα150 γρ. κρέμα γάλακτοςΞύσμα από πορτοκάλι Εκτέλεση-Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180βαθμους στον αέρα.-Βάζουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ βάζουμε μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα στα 800watt για 90 δευτερόλεπτα . Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων κάνετε ένα μπαν-μαρι δηλαδή σε μια κατσαρόλα που βράζει βάζουμε από πάνω το μπολ μας με το βούτυρο και τη κουβερτούρα χωρίς να ακουμπάει στο νερό μέχρι να λιώσει.- Σε ένα μπεν-μάρι βάζουμε τα αυγά μας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη μας.-Προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά .-Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι μας και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο και ενσωματωνουμε με μια σπάτουλα ή μαρίζ.-Παίρνουμε ένα ταψί 25*35 του βάζουμε λαδόκολλα αφού την έχουμε περάσει με βούτυρο και κακάο για να ξεφορμαριστεί εύκολα το μπραουνις μας.-Ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο και το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!Για την γκανάζ λευκής σοκολάτας-Βάζουμε σε ένα μπολ ψιλοκομμένη τη σοκολάτα μας και σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά .-Ρίχνουμε τη ζέστη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και τέλος βάζουμε και το ξύσμα πορτοκάλι.-Αφήνουμε να κρυώσει η γκαναζ πριν τη ρίξουμε πάνω από το κρύο μπράουνις. Πεντανόστιμη τάρτα τριπλής σοκολάταςΥλικάΓια τη βάση της τάρτας•    250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις•    100 γρ. ζάχαρη άχνη•    50 γρ. κακάο σε σκόνη•    1 πρέζα αλάτι•    200 γρ. βούτυρο, παγωμένο•    1 κρόκο•    1 κ.ς. νερό, παγωμένοΓια την κρέμα λευκής σοκολάτας•    400 γρ. κουβερτούρα λευκή•    180 γρ. βούτυρο, παγωμένο•    120 γρ. ζάχαρη άχνηΓια τη γκανάζ σοκολάτας•    400 γρ. κουβερτούρα 65%•    400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% • 15γρ. κόκκους καφέ
Keywords
Τυχαία Θέματα