Επαναστατική επιστημονική μέθοδος που βάζει τέλος στην παχυσαρκία

Νέο τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας εξετάζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, που κατάφεραν να μετατρέψουν το «κακό» λίπος σε «καλό», στο εργαστήριο. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς κατάφερε να μεταβάλει τη δράση της πρωτεΐνης NPY που συνδέεται με την όρεξη, πετυχαίνοντας όχι μόνο τη μείωση του βάρους και του αριθμού των θερμίδων που λάμβαναν τα ποντίκια, αλλά και τη μεταβολή της σύστασης του λίπους.Το «κακό» λευκό λίπος μετατράπηκε σε «καλό» καφέ, δηλαδή στο είδος του λίπους που υπάρχει σε αφθονία στον οργανισμό των μωρών,
καθώς χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας. Καθώς μεγαλώνουμε, το καφέ λίπος εξαφανίζεται σε μεγάλο βαθμό και αντικαθίσταται από το «κακό» λευκό λίπος, το οποίο αποθηκεύεται συνήθως γύρω από την κοιλιά.Διεγείροντας τον οργανισμό να παράγει περισσότερο καφέ λίπος, αντί για λευκό, επιτυγχάνεται ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η πρόληψη της παχυσαρκίας, αλλά και όσων προβλημάτων υγείας συνδέονται με αυτήν, όπως για παράδειγμα του διαβήτη τύπου 2. Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι αντίστοιχο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και στον ανθρώπινο οργανισμό, με την έγχυση βλαστοκυττάρων καφέ λίπους υποδόρια, έτσι ώστε να «καεί» το λευκό λίπος και να ξεκινήσει η διαδικασία απώλειας βάρους.Πηγή: Espresso 05/05/2011
Keywords
Τυχαία Θέματα