Φιλέτο Wellington: το ωραιότερο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι

Η συνταγή αυτή είναι του ξενοδοχείου Savoy και του σεφ Marcus Wareing.  Σας την προτείνουμε ως την επιτομή του γαστρονομικής δημιουργίας. 4 φιλέτα μοσχαρίσια, 150-170γρ το καθένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 4 μικρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες τα φύλλα από 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ή 1 κ.γ. ξερό 1 φύλλο δάφνης 2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια (περίπου 150γρ) 115γρ φρέσκα άγρια μανιτάρια κανθαρέλλες (ή 40γρ αποξηραμένα, μουλιασμένα πρώτα σε νερό) 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 4 κρέπες
σχοινόπρασου (βλ. συνταγή παρακάτω) 8 φέτες προσούτο 450γρ σφολιάτα, αποψυγμένη και περασμένη ξανά με τον πλάστη, ώστε να μην φουσκώσει πολύ 4 κρόκους αβγού χτυπημένουςγια τις κρέπες σχοινόπρασου 4 αβγά 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις σκάρτο 1 φλιτζάνι γάλα 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασοΤρόπος παρασκευής Για τις κρέπες σχοινόπρασου: χτυπήστε τα αβγά με το αλεύρι  σε ένα μπολ και όνα γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλόςπροσθέστε και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να δημιουργηθεί ένα μίγμα όχι
Keywords
Αναζητήσεις
wellington sintagi
Τυχαία Θέματα