Γαϊδουρινό γάλα:πηγή ομορφιάς και υγείας

Με... βάλσαμο θα μπορούσε να συγκριθεί το γάλα της γαϊδούρας. Οι πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες του κάνουν το γαϊδουρινό γάλα να θεω­ρείται μακράν καλύτερο από το αγελαδινό, σε σημείο που να θεωρείται ότι βρίσκεται πιο κοντά στο μητρικό! Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιδιότητες του γάλακτος αυτού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα.Η ιστορία θέλει την όμορφη βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα να αντλεί την ομορφιά της από το μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας, ενώ ακόμη και ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για διάφορες παθήσεις...
Οι επιστήμονες με τις έρευνες τους ήρθαν να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε αυτά που πίστευαν οι αρχαίοι. Από τις αναλύσεις προκύπτει ότι το συγκεκριμένο γάλα είναι καλύτερο από τα... άλλα γιατί είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά (8% έως 10%) και πρωτεΐνες (1,5% έως 1,8%), ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη (6% έως 7%). Η λιποπεριεκτικότητα του δε κυμαίνεται από 0,28% έως και 1,82%.Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες, έχει ιδιότητες αντιγήρανσης και αναγεννητικά συστατικά και προλαμβ
Keywords
Τυχαία Θέματα