Γαλοπούλα γεμιστή

Υλικά για 10 μερίδες1 γαλοπούλα, περίπου 4 κιλάχυμός από 1 λεμόνι30 γρ. βούτυρο, λιωμένο στο τηγάνι5-6 φέτες μπέικονΓια τη γέμιση30 γρ. βούτυρο500 γρ. φρέσκα λουκάνικα200 γρ. συκωτάκια πουλερικών, ψιλοκομμένα100 γρ. σταφίδες, μαριναρισμένες για 5-6 ώρες σε 300ml Μαυροδάφνης1 κ. σούπας ψιλοκομμένα κουμκουάτ (χωρίς το κουκούτσι)24 δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι), βρασμένα σε τσάι1 κ. καφέ ξερό θυμάρι (και τα λουλουδάκια του)5-6 κάστανα, ψημένα και καθαρισμέναΤρόπος παρασκευήςΣοτάρετε τα λουκάνικα με
το βούτυρο. Μόλις ροδίσουν ρίχνετε τα συκωτάκια και λίγο αργότερα τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τα κουμκουάτ και το θυμάρι. Καθαρίζετε και ετοιμάζετε τη γαλοπούλα. Ανακατεύετε καλά όλα τα σοταρισμένα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ, προσθέτετε τα κάστανα, θρυμματισμένα, και αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε με αυτό το μείγμα τη γαλοπούλα. Ράβετε τα ανοίγματα της με βελόνα και χρωματιστή κλωστή. Την τοποθετείτε σε μια μαντεμένια γάστρα, την περιχύνετε με το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζετε τα σημεί
Keywords
Τυχαία Θέματα