Γιουβαρλάκια με πλιγούρι και σάλτσα ντομάτας

Υλικά για  6-8 μερίδες  1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (ελιά)1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι4 κρεμμύδια1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο1 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένολίγη πάπρικα γλυκιά6 ώριμες ντομάτες1/2 ποτήρι νερόΤρόπος παρασκευήςΒάζετε το πλιγούρι σε μια λεκανίτσα, μαζί με λίγο αλατοπίπερο, τη γλυκιά πάπρικα, τον κιμά, τον μαϊντανό και 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα. Ζυμώνετε το μείγμα έως ότου γίνει μια αφράτη ζύμη και το πλάθετε σε μικρές μπάλες, όπως τα γιουβαρλάκια. Τρίβετε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα κρεμμύδια στον τρίφτη και τα βάζετε να σιγοβράσουν μαζί με το λάδι και το νερό, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. Κατόπιν ρίχνετε τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
Keywords
Αναζητήσεις
αφρατα γιουβαρλακια με πλιγουρι αυγολεμονο
Τυχαία Θέματα