Η κορώνα του Ποσειδώνα

Πιάτο μοναδικό. Απευθύνεται και σε πλούσιους και σε φτωχούς, καθώς επιτρέπει τον αυτοσχεδιασμό, σ΄ότι αφορά στη συμμετοχή των διάφορων θαλασσινών. Την παρουσίασα στο Star για πρώτη φορά και πραγματικά εντυπωσιάστηκε το κοινό. Υλικά για 6 μερίδες  250 γρ. ρύζι καρολίνα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, μισό κρεμμύδι, 20 γρ. βούτυρο, 500 γρ. ζωμό ψαριών, 100 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, 200 γρ. γλώσσα φιλέτο, 200 γρ.
γαλέο φιλέτο, 200 γρ. πέρκα φιλέτο, 200 γρ. σκορπίνα φιλέτο, 200 γρ. γαρίδες, 2 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγη μαντζουράνα ψιλοκομμένη, 100 γρ. πολτό ντομάτας, μισό ποτήρι λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι.Τρόπος παρασκευής1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη μαντζουράνα. Προσθέστε τα φιλέτα των ψαριών και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τις γαρίδες. Μαγειρέψτε για λίγο και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να πάρουν βράσεις για 10 λεπτά.2. Προσθέστε τον πολτό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε άλλα 12 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις γαρίδες. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.3. Στο μεταξύ, έχετε ξεπαγώσει το σπανάκι και το έχετε περάσει από το μούλτι να γίνει πουρές. Σ’  ένα βαθύ τηγάνι, που θα έχετε ρίξει ελάχιστο λάδι, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει να μαλακώνει και ρίξτε το ρύζι και το ζωμό. Προσθέστε αλάτι και αφήσετε το ρύζι να βράσει για 20 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος και πριν να εξατμιστούν τα υγρά ρίξτε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.4. Αδειάζετε το ρύζι σε μια φόρμα και το αφήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο να στεγνώσει.5. Σε μια πιατέλα αναποδογυρίζετε το ρύζι και το γαρνίρετε στη μέση και γύρω γύρω με τα ψαρικά και τα θαλασσινά.Περισσότερες συνταγές στο www.katiana.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα