Η πιο εύκολη αφροδισιακή συνταγή: πιατέλα θαλασσινών

Υλικά για 2 άτομα4 κυδώνια4 γυαλιστερές4 μύδια4 στρείδια4 πορφύρες2 καραβίδες2 γαρίδες2 σφηνάκια αχινοσαλάταχταπόδικαλαμάρι4 τομάτες1 κ.σ. ελαιόλαδο1/2 ποτήρι κρασί λευκόλίγο βασιλικό Τρόπος παρασκευήςΞεπλένουμε και καθαρίζουμε σχολαστικά τα όστρακα. Καθαρίζουμε τις καραβίδες και τις γαρίδες και αφαιρούμε το έντερο τους. Αρχικά ετοιμάζουμε το χταπόδι ψητό ή βραστό και τα καλαμάρια ψητά, αφού πρώτα τα κόψουμε σε ροδέλες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά ξεκινώντας πρώτα από τα οστρακοειδή. Όταν ανοίξουν σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Τοποθετούμε τα θαλασσινά σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.Αφιέρωμα στον Άγιο Βαλεντίνο θα βρείτε μαζί με πολλές ερωτικές συνταγές στο www.katiana.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα