Κέιτ Μίντλετον: η συνταγή της πουτίγκα καραμέλας της πριγκίπισσας

Η μέλλουσα πριγκίπισσα λατρεύει αυτό το γλυκό που σερβίρεται στο πανδοχείο Old Boot, κοντά στον τόπο καταγωγής της στην Αγγλία. Υλικά  για 4-6 μερίδες225 γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες ψιλοκομμένοι1 ½ κούπα βραστό νερό1/3 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (θα χρειαστείτε 3 ½ κουταλιές της σούπας για τη ζύμη και το υπόλοιπο για να αλείψετε το σκεύος ψησίματος)1 κούπα καστανή ζάχαρη2 κουταλιές της κούπας μελάσα2 αυγά1 κουταλιά της σούπας σιρόπι καραμέλας1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλιά της
σούπας σόδαςΓια τη σος καραμέλας½ κούπα λευκή ψιλή ζάχαρη7 κ.σ. βούτυο170 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαράΤρόπος παρασκευής1. Σε ένα μπολ μουλιάστε τους χουρμάδες στο βραστό νερό. Αφήστε το στην άκρη.2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε μέσα του ένα ταψί με περίπου 2,5 εκατοστά νερό.3. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα πυρέξ διαστάσεων 23x23. Χτυπήστε στο μίξερ 3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε ένα ένα τα αβγά και
Keywords
Τυχαία Θέματα