Λαζάνια με λαχανικά

Υλικά για 6 μερίδες3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές2 μεγάλες μελιτζάνες2 κουταλιά λάδι1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1 κουταλάκι ξερά ανάμεικτα μυρωδικά1 κουταλάκι ξερή ρίγανη500 γραμ. μανιτάρια, κομμένα440 γραμ. αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα1 κουτάλι γλυκιά σάλτσα τσίλιαλάτι και πιπέρι, κατά βούληση500 γραμ. λαζάνια1 ματσάκι σπανάκι, κομμένο1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού105 γραμ. λιαστές ντομάτες, κομμένες1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα1/4 φλιτζανιού τριμμένο πεκορίνοΓια τη σάλτσα τυριού60
γραμ. βούτυρο1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 φλιτζάνια γάλα600 γραμ. μυζήθρα Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι ένα πυρέξ διαστάσεων 35x28. Κόψτε τις πιπεριές στα τέσσερα. Βγάλτε τους σπόρους και τη μεμβράνη. Βάλτε τα κομμάτια της πιπεριάς, με τη φλούδα προς τα πάνω, σ’ ένα ταψάκι και αλείψτε τις με λάδι. Ψήστε τις στο γκριλ για 10 λεπτά ή ώσπου να μαυρίσει η φλούδα. Σκεπάστε τις με μια βρεγμένη πετσέτα ώσπου να κρυώσουν
Keywords
Τυχαία Θέματα