Μαργαρίνη ή βούτυρο;

- Οι Έλληνες δηλώνουν ότι είναι μπερδεμένοι σχετικά με τα λιπαρά. Ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι πρέπει να τα καταργήσει απάτη διατροφή του.- Λόγω της σύγχυσης, τελικά καταλήγουμε να καταναλώνουμε περισσότερα «κακά» λιπαρά (ζωικά λιπαρά, όπως βούτυρο και λιγότερα «καλά» (φυτικά λιπαρά, όπως μαργαρίνη), με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε την υγεία μας.- Δεν είναι όλα τα λιπαρά κακά. Υπάρχουν και καλά λιπαρά και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των κυττάρων. Επειδή όμως το σώμα μας δεν τα παράγει, πρέπει να τα λαμβάνουμε μέσω της διατροφής.- Τα φυτικά έλαια και οι μαργαρίνες είναι πηγές καλών και
απαραίτητων λιπαρών, όπως τα πολυακόρεστα ω-3 και ω-6»- Τα απαραίτητα λιπαρά συμβάλλουν στο να διατηρούμε την καρδιά και τις αρτηρίες μας υγιείς, ενώ βοηθούν και στην ομαλή ανάπτυξη των κυττάρων- Στην καθημερινή μας διατροφή, αν αντικαταστήσουμε τα κορεσμένα ζωικά λιπαρά με «καλά» φυτικά, θα μειώσουμε τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες.ΜαργαρίνηΕίναι φυτικής προέλευσηςπεριέχει «καλά» απαραίτητα πολυ
Keywords
Τυχαία Θέματα