Νικόλαος Κανελλόπουλος: αναδεικνύει τη σημασία της γαστρονομίας στον τουρισμό

Τη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού ανέδειξε ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νικόλας Κανελλόπουλος από το βήμα του συνεδρίου «Imic 2011» με θέμα: «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι στόχος του ΕΟΤ είναι η υλοποίηση μιας ειδικής πιστοποίησης ξενοδοχειακών καταλυμάτων, τα οποία θα παρέχουν, εκτός του υποχρεωτικά προβλεπόμενου πρωινού, μια σειρά από παραδοσιακά, τοπικά εδέσματα της περιοχής τους, προσδίδοντας έτσι μία επιπλέον αξία στο ξενοδοχειακό προϊόν.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το 44% των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο, θεωρούν το φαγητό ως ένα από τα πρωτεύοντα κριτήρια του τόπου που θα επισκεφθούν, ανάφερε ο κ. Κανελλόπουλος.
Keywords
Αναζητήσεις
κανελοπουλος
Τυχαία Θέματα