Ο ρόλος της πρωτεΐνης στη βρεφική διατροφή

Σύμφωνα με πρόσφατη κλινική μελέτη η αυξημένη πρωτεΐνη στο βρεφικό γάλα έχει ενοχοποιηθεί για τη γρήγορη αύξηση του βάρους.  Ο ρυθμός αύξησης του βάρους των βρεφών που θηλάζουν είναι ευρέως αποδεκτός ως ο πιο υγιής τρόπος ανάπτυξης, καθώς το μητρικό γάλα έχει τη βέλτιστη ποιότητα και ποσότητα πρωτεΐνης.  Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο για τα μωρά, αποτελώντας την ιδανική διατροφή και παρέχοντας προστασία εναντίον των λοιμώξεων.  Όμως τα βρέφη σε ηλικία 6 μηνών, ακόμα και αν τρέφονται με μητρικό γάλα, την ιδανική φυσική τροφή, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις ενεργειακές απαιτήσεις τους.  Στη
συνέχεια τα νήπια σταδιακά αυξάνουν την ποσότητα, την ποικιλία και την υφή των στερεών τροφών που καταναλώνουν, καθώς μειώνεται το υγρό τμήμα της δίαιτάς τους. Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα νήπια συχνά να μην καταναλώνουν πλήρη γεύματα.  Επίσης πολλές φορές τα νήπια δεν είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν νέες τροφές και συχνά εμμένουν στις 4 ή 5 τροφές της αρεσκείας τους και έτσι σπάνια
Keywords
Τυχαία Θέματα