Οσομπούκο: η αυθεντική μιλανέζικη συνταγή

Φάγαμε το περασμένο Σάββατο στο εστιατόριο "Καλύβα" του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν ένα καταπληκτικό οσομπούκο που μας συνέστησε ο ιδιοκτήτης κ. Γιώργος Ταρσούνας. Πρόκειται για ένα ζουμερό και πολύ μαλακό κρέας, που αν το μαγειρέψεις σωστά γίνεται λουκούμι νοστιμιάς και γεύσης.Υλικά για 6 μερίδες            6 κότσια από μοσχαράκι γάλακτοςλίγο αλεύρι5 κουταλιές ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια
ψιλοκομμένα1,5 φλιτζάνι άσπρο κρασί2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες1 κουταλιά καφέ ζάχαρηΤρόπος παρασκευήςΑγοράζετε από τον κρεοπώλη το κρέας σας δεμένο και έτοιμο, όπως το βλέπετεστη φωτογραφία δίπλα. Κάθε ένα κότσι είναι μία μερίδα. Τα πλένετε, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, τα αλευρώνετε και τα σωτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε κι αυτά.Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένο.Προσ
Keywords
Αναζητήσεις
osompouko, οσομπουκο
Τυχαία Θέματα