Πάβλοβα με σταφύλια

Υλικά 4 ασπράδια αβγών 1 κ.γ. κορν φλάουρ 225 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φιστίκιαΓια τη γέμιση 600 γρ. σταφύλια 150 ml κρέμα γάλακτος 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστόΤρόπος παρασκευής Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια πολύ καλά και προσθέτουμε το ξίδι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να γίνει μαρέγκα. Για να καταλάβουμε ότι η μαρέγκα είναι έτοιμη, σηκώνουμε το σύρμα από το μίξερ και όταν το μίγμα στέκεται, η μαρέγκα είναι έτοιμη. Σε λαδόκολλα κάνουμε έναν κύκλο 23 εκ. και απλώνουμε λίγη μαρέγκα να σχηματιστεί μία βάση.
Την υπόλοιπη μαρέγκα την ακουμπάμε κουταλιά κουταλιά τη μία δίπλα στην άλλη και τη μία πάνω στην άλλη, ώστε να σχηματίσουμε μία φωλιά πουλιών με κενό στη μέση. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και ψήνουμε στους 100°-120° C για 1 ώρα και 45 λεπτά. Με το αργό ψήσιμο γίνεται τραγανή απ' έξω και μαλακή στο εσωτερικό της. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας απαλά να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Γεμίζουμε με το μίγμα τη μαρέγκα και γαρνίρουμε με τα σταφύλια.Σημείωση:Μπορούμε να καραμελώσουμε τα σταφύλια. Σε αυτή την περίπτωση, βάζουμε σε τηγάνι 3 κ.σ. ζάχαρη και 3 κ.σ. κονιάκ. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε τα σταφύλια έως ότου αρχίσουν να «δένουν».Συμβουλές: Προσέχουμε, όταν χωρίσουμε τα ασπράδια από τους κρό­κους, να μην πέσει ούτε ίχνος κρόκου στα ασπράδια. Μπορείτε, αντί για σταφύλια, να βάλετε όποια φρούτα προ­τιμάτε. Αντί για μεγάλη πάβλοβα, μπορείτε να φτιάξετε ατομικές μικρές ή πολύ μικρές μπουκίτσες για μπουφέ. Γεμίζετε τις μαρέγκες λίγο πριν τις σερβίρετε, γιατί πανιάζουν από την υγρασία και μαλακώνουν. Αντί για φωλιά, απλώνετε τη μαρέγκα σε λαδόκολλα και ψή­νετε όπως στη συνταγή. Μόλις κρυώσει, ανακατεύετε όλα τα υλικά και σπάτε σε κομματάκια την ψημένη μαρέγκα. Με τη σαντιγί, τα φρούτα και τη σπασμένη μαρέγκα δημιουργείτε ένα γλυκό σαν βραχάκι. Μπορείτε να φυλάξετε τις μαρέγκες σε αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος στο κάτω ράφι του ψυγείου για μερικές μέρες.
Keywords
Τυχαία Θέματα