Πιο νόστιμο το «κοπιαστικό» φαγητό

Ερευνητές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι εκείνοι που κοπιάζουν για το φαγητό που τρώνε το βρίσκουν πιο εύγευστο και γενικά το απολαμβάνουν περισσότερο από εκείνους που το βρίσκουν... έτοιμο. Ειδικοί του Πανεπιστημίου Johns Ηopkins κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, αν έχεις εργαστεί πολύ και έχεις πραγματικά κοπιάσει για το φαγητό που τρως, τότε το ευχαριστιέσαι και το απολαμβάνεις αφού αισθάνεσαι ότι έχεις μοχθήσει για να το αποκτήσεις και αυτό ενισχύει τους μηχανισμούς της ικανοποίησης. Μάλιστα οι ειδικοί ευελπιστούν ότι αυτή η
αρχή θα βρει εφαρμογή στην ανάπτυξη νέων μεθόδων προσέγγισης των ανθρώπων ώστε να αναπτύσσουν υγιεινό διαιτολόγιο μακριά από παχυντικές και βλαβερές για τον οργανισμό τροφές.«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι αν καταβάλει κάποιος πολλή προσπάθεια για να αποκτήσει τροφή όχι μόνο την εκτιμά περισσότερο αλλά είναι πολύ πιθανόν να του φαίνεται και περισσότερο εύγευστη. Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε ποιο είναι το επίπεδο του κόπου που πρέπει να έχει καταβάλει κάποιος για να απολαμβάνει περισσότερο το φαγητό του αλλά διαπιστώσαμε ότι το φαινόμενο έχει διάρκεια κάποια 24ωρα. Δηλαδή, έπειτα από μια πολύ κοπιαστική ημέρα στη δουλειά, η κατανάλωση τροφής τις επόμενες ημέρες είναι πιο απολαυστική» αναφέρει στην «Daily Τelegraph» ο Αλεξάντερ Τζόνσον, μέλος της ερευνητικής ομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα