Τα μυστικά για ζουμερή και νόστιμη γαλοπούλα

από την Κατιάνα ΜατζαρίδουΗ γαλοπούλα αν και ξενόφερτη στο ελληνικό τραπέζι κυριαρχεί στα γιορτινά μενού.Ωστόσο εμείς οι Ελληνίδες δεν έχουμε την εξοικείωση που απαιτείται για να φτιάξουμε μια ζουμερή και πεντανόστιμη γαλοπούλα.Είκοσι χρόνια τώρα παρακολουθώ την αμερικανίδα νύφη μου, την Περλ, να μαγειρεύει υπέροχες γαλοπούλες τόσο για την Ημέρα των Ευχαριστιών όσο και για τα Χριστούγεννα.Πήρα
τα μυστικά της και σας τα δίνω, αποκλειστικά εδώ στο www.katiana.grΠόση γαλοπούλα χρειάζομαι;Να υπολογίζετε περίπου μισό κιλό παγωμένης γαλοπούλας για κάθε άτομο που θα υπάρχει στο τραπέζι.Να πάρω φρέσκια ή κατεψυγμένη;Εδώ και χρόνια έχω δοκιμάσει και τις δύο περιπτώσεις και έχω καταλήξει ότι οι κατεψυγμένες είναι καθαρισμένες, έτοιμες και πολύ πιο βολικές. Επίσης λόγω της κατάψυξης το κρέας τους είναι πολύ πιο μαλακό.Πως θα ξεπαγώσω τη γαλοπούλα;Ποτέ μην ξεπαγώνετε τη γαλοπούλα απλώς αφήνοντάς τη έξω από το ψυγείο γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μολύνσεως από σαλμονέλα ή λιστέρια. Να την ξεπαγώνε
Keywords
Τυχαία Θέματα