Τάρτα σοκολάτας με μασκαρπόνε και μπισκοτάκια Oreo

Υλικά για 6-8 μερίδεςΓια τη βάση20 μπισκοτάκια oreo ή τύπου oreo½ κ.γλ. κανέλα2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο1 κ.σ. γάλαΓια τη γέμιση2 κ.γλ. στιγμιαίος καφές1 κ.σ. ζεστό νερό350 γρ. μασκαρπόνε115 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)240 ml κρέμα γάλακτος½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη Τρόπος παρασκευήςΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C. Ανοίγουμε στα δυο τα μπισκότα και αφαιρούμε την κρέμα. Τα πολτοποιούμε
μαζί με την κανέλα στο μούλτι. Ανακατεύουμε το τρίμμα με το ζεστό βούτυρο και το γάλα για να γίνει μια μάζα που κολλάει λίγο. Απλώνουμε το μείγμα αυτό στον πάτο και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας και βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ψήνουμε τη βάση μας για 6 λεπτά. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο δεύτερη φορά, πάλι για 10 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και τον αφήνουμε στην άκρη. Ανα­κατεύουμε το μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ για να το μαλακώσουμε. Π
Keywords
Τυχαία Θέματα