Τερίν κόκκινης πιπεριάς και λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά + 45 λεπτά αναμονή   Συνολικός χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 15'Υλικά για 8 μερίδες 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές 750 γρ. μελιτζάνες αλάτι 1/3 φλιτζανιού λάδι 500 γρ. σπανάκι 1/3 φλιτζανιού πέστοΤρόπος παρασκευής Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C. Κόψτε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Βάλτε τις πιπεριές με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί. Ψήστε τις για 30 λεπτά ή ώσπου να σκάσει η φλούδα και να μαυρίσει. Σκεπάστε τις με βρεγμένη πετσέτα, αφήστε τις να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τις. Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες μισού εκ. Πασπαλίστε τις
με αλάτι και αφήστε τις για 45 λεπτά. Ξεπλύντε τις με κρύο νερό, στραγγιστέ τις και σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί. Κάψτε 1 κουτάλι λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε μια στρώση μελιτζάνας. Τηγανιστέ τις σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή ώσπου να ροδίσουν. Στραγγίστε τις. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι και τις μελιτζάνες. Κόψτε τα κοτσάνια από το σπανάκι. Βάλτε τα φύλλα σε ένα μπολ και σκεπάστε τα με καυτό νερό. Αφήστε τα για 1 λεπτό και ύστερα στραγγιστέ τα και ξεπλύντε τα με κρύο νερό. Στρώστε με διπλή στρώση φύλλων σπανακιού ένα πήλινο διαστάσεων 31x12 εκ., αφήνοντας τα φύλλα να καλύπτουν και μέρος από τα πλαϊνά. Βάλτε το ένα τέταρτο από τις μελιτζάνες στη βάση ενός πήλινου. Προσθέστε από πάνω το ένα τρίτο από τις πιπεριές και αλείψτε με το ένα τέταρτο του πέστο. Επαναλάβετε τις στρώσεις με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, πιπεριές και πέστο. Τυλίξτε τελείως τη γέμιση με φύλλα σπανακιού. Ψήστε για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη, στο ψυγείο. Βγάλτε το από το πήλινο για να το σερβίρετε.Περισσότερες συνταγές στο www.katiana.gr
Keywords
Αναζητήσεις
τεριν κοκκινης πιπεριας
Τυχαία Θέματα