Βελουτέ φασολάδα με λευκή τρούφα

Μυρωδάτη και πλούσια σε θρεπτική αξία, μπορεί να αποτελέσει το κυρίως πιάτο του τραπεζιού σας.Υλικά για 4-6  μερίδεςΜισό κιλό μικρά λευκά φασόλια, 1 κρεμμύδι καθαρισμένο στο οποίο θα έχετε μπήξει ένα γαρίφαλο, 4 σκελίδες σκόρδο (3 καθαρισμένες ολόκληρες και 1 λιωμένη), 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες, 1 ματσάκι μυρωδικά ( 1 κλωναράκι θυμάρι, 1 δαφνόφυλλο, 1 κλωναράκι μαϊντανό), 1 κομμάτι μπέικον ολόκληρο βάρους περίπου 150 γρ. ή 4 φέτες, αλάτι, 2 φλιτζάνια ζωμό κότας, 6 κουταλιές βούτυρο, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι, 1 μικρό μανιτάρι τρούφα, ή 2 κουταλιές λάδι αρωματισμένο με τρούφα
και 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πηχτή.Τρόπος παρασκευής:1. Από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύετε τα φασόλια σε νερό. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, τις 3 ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου, τα μυρωδικά, το μπέικον και 1 κουταλάκι αλάτι. Γεμίζετε με νερό και βράζετε για μιάμιση ώρα. Προσθέστε νερό ή ζωμό αν δείτε ότι εξατμίζονται τα υγρά.2
Keywords
Τυχαία Θέματα