Βερικοκόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτάΣυνολικός χρόνος παρασκευής: 35 λεπτάΥλικά για μια στρογγυλή πίτα διαμέτρου 23 εκ 2 ½  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2/3 του φλιτζανιού κορνφλέικς 250 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε κομματάκια 2 κουτάλια πολύ ψιλή ζάχαρη ½  φλιτζάνι γάλα 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο 2x425 γρ. βερίκοκα κονσέρβα για τη γέμιση 1/4 του φλιτζανιού καφέ ζάχαρη 1 κρόκος αβγού 1 κουτάλι νερό 1-2 κουτάλια ζάχαρηΤρόπος παρασκευής Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι μία φόρμα διαμέτρου 23 εκ. Βάλτε τα αλεύρια, τα κορνφλέικς και το βούτυρο στο μίξερ.
Προσθέστε ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας τη διακοπτόμενη λειτουργία, χτυπήστε τα για 15 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το γάλα και το αβγό. Χτυπήστε για 15-20 δευτερόλεπτα. Αφήστε το, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη, στο ψυγείο για 10 λεπτά. Απλώστε τα 2/3 της ζύμης ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλας, για να καλύψετε τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίξτε την καφέ ζάχαρη στη βάση της ζύμης και από πάνω το βερίκοκο. Απλώστε τα καλά στην επιφάνεια. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη για να καλύψετε το πάνω μέρος της πίτας. Αλείψτε τα άκρα της ζύμης με τον κρόκο του αβγού και νερό και κλείστε τα. Κόψτε τα κομμάτια που περισσεύουν. Αλείψτε το πάνω μέρος της πίτας με το μείγμα του κρόκου του αβγού. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη που σας έχει περισσέψει. Με μια ροδέλα, κόψτε αρκετά στρογγυλά για να καλύψετε τα άκρα της πίτας. Βάλτε τα στρογγυλά γύρω από τα άκρα της πίτας. Ρίξτε ζάχαρη και ανοίξτε 3 τρύπες στο πάνω μέρος για να φεύγουν οι ατμοί. Ψήστε για 35 λεπτά. Αφήστε την για 5 λεπτά πριν την κόψετε. Σερβίρετέ την με σαντιγί ή βανίλια παγωτό. Περισσότερες συνταγές στο www.katiana.gr
Keywords
Αναζητήσεις
βερυκοκοπιτα, βερικοκοπιτα
Τυχαία Θέματα