Ζεστή σαλάτα αβοκάντο

Υλικά για 6 μερίδες3 μέτρια αβοκάντο1 μέτριο ντομάτα4 φέτες μπέικον, προαιρετικά1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο2 κουταλάκια ζάχαρη2 κουταλάκια γλυκιά τσίλι σος2 κουταλάκια βαλσαμόξιδο1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ ή καπνιστό ελληνικό (το προτιμώ)Τρόπος παρασκευής Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε με λάδι ή λιωμένο βούτυρο ένα πυρέξ διαμέτρου 25 εκ. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Βγάλτε με ένα κουτάλι τα δύο
τρίτα της σάρκας. Κρατήστε τη φλούδα. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις. Κόψτε το μπέικον και τσιγαρίστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και ψιλοκόψτε το. Ανακατέψτε τη σάρκα του αβοκάντο, το μπέικον, το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλερι σ' ένα μέτριο μπολ. Βάλτε τη ζάχαρη, την τσίλι σος και το ξίδι σε ένα μικρό δοχείο με βιδωτό καπάκι. Κουνήστε το καλά. Αδειάστε το στα υλικά στο μπολ και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε τη γέμιση
Keywords
Τυχαία Θέματα