123 χρόνια φυλάκισης για τους ενόχους του "Ήλιος"


Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε σύμφωνα με το κατηγορητήριο ένοχους χωρίς ελαφρυντικά τους τέσσερεις κατηγορούμενους για την τραγική συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας "Ηλιος".
Το Πρωτοδικείο Αθηνών πρότεινε φυλάκιση τριών ετών ως βάση συν ένα έτος για κάθε μία ανθρωποκτονία, σύνολο 123 χρόνια για τον κάθε ένα κατηγορούμενο ξεχωριστά και το Δικαστήριο το αποδέχτηκε.
Συγκεκριμένα, ένοχοι κρίνονται οι Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων
Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοΐμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ενσυνείδητη αμέλεια. Επίσης ένοχος κρίνεται και ο επί καθήκοντι μηχανικός της εταιρείας την ημέρα της μοιραίας πτήσης Αλαν Ιργουιν είναι ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με ασυνείδητη αμέλεια.
Σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Λουκή Λουκαήδη στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, δικηγόρος και πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ, η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη για να μπορέσει να εφαρμοστεί η απαγόρευση της δίκης ή καταδίκης.
"Πρέπει να υπάρξει μια τελεσίδικη απόφαση. Δεν υπάρχει ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα τελεσίδικη απόφαση, στη Κύπρο είναι υπό έφεση και στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί με κάποια έφεση".
Keywords
Τυχαία Θέματα