Deep Web ή Αόρατος Ιστός!


Είναι η Google,η Yahoo ή το Bing οι κυρίαρχοι του Internet;Τα βρίσκουν όλα, τα ξέρουν όλα; Μάλλον όχι γιατι υπάρχει κάτι στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση. Είναι το Deep Web ή αλλιώς Αόρατος Ιστός.

Τι είναι το Deep Web;Ο αόρατος ιστός αναφέρεται στο μέρος του WWW που δεν έχει καταχωρηθεί στο ευρετήριο από τις μηχανές αναζήτησης. Υπάρχουν κάποια σημεία όπου μια μηχανή-αράχνη δεν μπορεί να εισέλθει. Κάποια παραδείγματα ειναι
βάσεις δεδομένων που χρειάζονται έναν κωδικό πρόσβασης, σελίδες που ανήκουν σε ιδιωτικά δίκτυα των οργανισμών, Intranet, Extranet, Flash ιστοσελίδες κτλ. Το wikipedia γράφει οτι υπάρχουν περίπου 91,000 terabytes αόρατου Ιντερνετ.
Λίγα στατιστικα.Η ενημέρωση του κοινού σχετικά με το Deep Web είναι σήμερα 400 με 550 φορές μεγαλύτερη από τη ορίζεται συνήθως World Wide Web.Tο Deep Web περιέχει 7.500 terabyte πληροφοριών σε σχέση με δεκαεννέα terabyte πληροφοριών στην επιφάνεια Web.Tο Deep Web περιέχει περίπου 550 δισεκατομμύρια ατομικά έγγραφα σε σύγκριση με το ένα δισεκατομμύριο της επιφάνειας Web.Περισσότερες από 200.000 ιστοσελίδες υπάρχουν σήμερα.Εξήντα από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες περιέχουν συνολικά περίπου 750 terabyte πληροφοριών – επαρκούν από μόνες τους να υπερβούν το μέγεθος της επιφάνειας του Web σαράντα φορές.Συνολική ποιότητα του περιεχομένου του Deep Web είναι 1.000 έως 2.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της επιφάνειας του ιστού.Το ενενήντα πέντε τοις εκατό του Deep Web είναι προσβάσιμο στο κοινό. Πληροφορίες που δεν υπόκεινται σε τέλη ή εισφορές.Πρόσβαση στον Αόρατο Ιστό.Εάν θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο Deep Web οι παρακάτω σελίδες είναι μηχανές αναζήτησης που κάνουν αυτή τη δουλειά.
InfomineThe WWW Virtual LibraryIntuteComplete PlanetInfopleaseIncyWincyDeepWebTechScirusTechXtra
Keywords
Τυχαία Θέματα