Ανακοίνωση από τους καθηγητές Ρεθύμνου για τις υποθέσεις παιδεραστίας

«Ξαφνικά όλοι οι γυμναστές είναι εξ' ορισμού ένοχοι»
Η αναστάτωση που επικράτησε στην κοινωνία του Ρεθύμνου μετά τις δύο υποθέσεις παιδεραστίας που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη.

Ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις υποθέσεις παιδεραστίας στο Ρέθυμνο εξέδωσε η ΕΛΜΕ του νομού. Καθώς φαίνεται μετά τις δύο υποθέσεις παιδεραστίας διαστάσεις έχει πάρει και η έντονη
φημολογία ή το «κυνήγι μαγισσών», όπως αναφέρουν οι καθηγητές στην ανακοίνωσή τους, που κάνουν «ξαφνικά όλους τους καθηγητές στο Ρέθυμνο να μοιάζουν είτε ύποπτοι είτε συνένοχοι επειδή γνώριζαν και σιωπούσαν».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ,πως «στέκονται στο πλευρό των παιδιών και των γονιών που έπεσαν θύματα και δεσμευόμαστε για κάθε στήριξη που θα μας ζητηθεί και μπορούμε να προσφέρουμε», ενώ σημειώνει επίσης ότι «καταδικάζει κάθε ενέργεια καπηλείας του φαινομένου, ανεξαρτήτως των κινήτρων που την υπαγορεύουν, από όποιον κι αν προέρχεται».

«Ξαφνικά, όλοι οι γυμναστές είναι εξ ορισμού ένοχοι. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι το λιγότερο ύποπτοι. Ονόματα «ακούγονται», άνθρωποι «καταγγέλονται», με αποχρώσες ενδείξεις ή χωρίς ενδείξεις, απλά λόγω της ιδιότητάς τους. Κι αν δεν «κάνουν τα ίδια», στην καλύτερη περίπτωση «ξέρουν και δεν μιλάνε». Η φημολογία και η σκανδαλολογία είναι κατά τη γνώμη μας φαινόμενα επίσης εγκληματικά και επικίνδυνα. Γιατί, πέρα από τη σπίλωση υπολήψεων, τελικά εξυπηρετούν το αντίθετο από εκείνο που υποτίθεται ότι επιδιώκουν: τον εντοπισμό και την καταδίκη των ενόχων. Γιατί, αν όλοι είναι ένοχοι ή ύποπτοι, τελικά δεν είναι κανένας».

«Με την επανέναρξη των μαθημάτων θα αναδείξουμε το θέμα στην ψυχολογική και κοινωνιολογική του διάσταση, γιατί πιστεύουμε πως το «όσο το σκαλίζεις τόσο βρωμάει» δεν μπορεί να είναι ο κανόνας μιας κοινωνίας που θέλει να θεωρείται πολιτισμένη».

«Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια καπηλείας του φαινομένου, ανεξαρτήτως των κινήτρων που την υπαγορεύουν, από όποιον κι αν προέρχεται. Άλλωστε, ιστορικά, το κυνήγι μαγισσών άλλο σκοπό και αποτέλεσμα δεν είχε παρά τον θάνατο στην πυρά αθώων. Και αυτό δεν πρέπει ως πολίτες και κοινωνία του Ρεθύμνου να το επιτρέψουμε».
newsbeast
Keywords
Τυχαία Θέματα