Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τους νονούς της νύχτας - Συμμορίες που αλώνιζαν σε όλη την χώρα και 217 κατηγορούμενοι





- Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα και υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος
- Συνολικά κέρδη από εκβιασμούς ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης που ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ μηνιαίως
- Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να αποτρέψει 7 συμβόλαια θανάτου
- Στο μικροσκόπιο και ο εμπρησμός της καφετέριας του ηθοποιου Κώστα Σόμμερ

Η γνωστή τραγουδίστρια φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια μπράβων της νύχτας, προκειμένου να πείσει συγκεκριμένο
άτομο επιχειρηματία, προκειμένου να τις επιστρέψει το χρηματικό ποσό που σύμφωνα με την ίδια της χρωστούσε.

Απόστρατος Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας είχε ενεργό ρόλο στις παράνομες δραστηριότητες του μεγάλου ιστού «διαπλοκής» ανάμεσα στις εκβιαστικές ομάδες. Υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος κατηγορούνται για απόπειρα απάτης, καθώς με τα μέλη μιας εκβιαστικής ομάδας και του απόστρατου υποστράτηγου επιχείρησαν να «ανταλλάξουν» 1.500.000 πλαστών χαρτονομισμάτων με κανονικά μέσω της τράπεζας.

«Περιφερειακός» κατηγορούμενος της υπόθεσης φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Σιδέρη, έπειτα από «εντολή» επιχειρηματία, εμπλεκόμενου σε σκάνδαλο που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, ωστόσο δεν φαίνεται να μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία σε βάρος του.

500.000 ευρώ μηνιαία έσοδα

Τα παραπάνω αποτελούν σημεία της ογκωδέστατης δικογραφίας που σχημάτισαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής για τις πολυποίκιλες παράνομες δραστηριότητες αλληλοσυγκρουόμενων εκβιαστικών ομάδων. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς ουσιαστικά πρόκειται για μία σφοδρή διαμάχη ανάμεσα σε εκβιαστική ομάδα, οι «αρχηγοί» της οποίας είναι έγκλειστοι στις φυλακές, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, και σε άλλη ομάδα αυτή με έδρα τον Πειραιά, με αιτία την επικυριαρχία στους εκβιασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 44 εντάλματα σύλληψης, έχουν εκτελεστεί τα 22, με συλλήψεις ατόμων, ενώ συνολικά κατηγορούνται 217 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, προκύπτει με στοιχεία, καταθέσεις, οπτικό και ακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), ο εκβιασμός 268 ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Κόρινθο, Λουτράκι, Χαλκίδα και άλλες επαρχιακές πόλεις της Ηλείας και της Κρήτης. Από κάθε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης λάμβαναν με το πρόσχημα της παροχής προστασίας χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 3.000 ευρώ τον μήνα, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα, χρήματα που μέλη των εκβιαστικών κυκλωμάτων τα «ξέπλεναν» σε ναυτιλιακές και ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγορές ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων, αγορά κερδών από δελτία στοιχηματισμού πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Από τα συνολικά 217 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, τα 70 περίπου, αποτελούσαν βασικά
Keywords
Τυχαία Θέματα