ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΥΠΟΙΚ ΣΤΟ REUTERS: Η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί


Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας και είναι κοντά στο να κλείσει συμφωνία με τους δανειστές της, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά και την δεύτερη τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

«Νιώθω σίγουρος ότι η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί. Είμαστε κοντά σε συμφωνία με την τρόικα» τόνισε ο αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων και
των διεθνών πιστωτών σημειώθηκε «καλή πρόοδος», ανακοίνωσε αργά σήμερα Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται πλέον να επιστρέψουν στην Ελλάδα «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» για να επαναλάβουν την αναθεώρηση της προόδου της χώρας στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, ανέφερε η Επιτροπή σε μια ανακοίνωση δύο παραγράφων.

«Σημειώθηκε καλή πρόοδος και οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η τρόικα ζητεί τα μέτρα, τουλάχιστον για εφέτος και το 2012, να αφορούν κατά το 1/3 στα έσοδα και κατά τα 2/3 στις δαπάνες.

Για το σκέλος των εσόδων, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων, τόσο η νέα μείωση του αφορολόγητου, όσο και η άμεση εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Στο σκέλος των δαπανών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ταχύτερη εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο (με μειώσεις μισθών), η επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, η περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, το κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, ο περιορισμός- έως μηδενισμού- των επιδομάτων, κ.λπ.
Keywords
Τυχαία Θέματα