«Δεν είναι θέμα αν θέλω να γίνω βασιλιάς, είναι καθήκον μου»


ΔΕΙΤΕ: Ποιος είναι ο γαμπρός της χρονιάςΛίγες ημέρες απομένουν για το γάμο του με την Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γίνεται στα 29 του ο πλέον διάσημος γαμπρός. Τον αποκαλούν το «χρυσό αγόρι» της βρετανικής μοναρχίας και μεγαλύτερο χάρισμά του θεωρείται η ικανότητά του να συνδυάζει το προφίλ του απλού, καθημερινού Βρετανού - που προφανώς του κληροδότησε η αδικοχαμένη μητέρα του πριγκίπισσα Νταιάνα- με την δημόσια εικόνα του πρίγκιπα.

Ήταν «ένας κοινός φοιτητής» στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους, λένε οι
καθηγητές του, τους οποίους αποχαιρέτησε έπειτα από 4τη φοίτηση με πτυχίο στην Γεωγραφία.

Είναι «ο πρίγκιπας της καρδιάς μας» είπαν οι Νεοζηλανδοί όταν τους επισκέφθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό.

«Ήμουν Η Αυτού Εξοχότητα Πρίγκιπας Ουίλιαμ από τότε που γεννήθηκα. Αλλά θέλω ο κόσμος να με φωνάζει Ουίλιαμ. Δεν θέλω όλες αυτές τις τυπικότητες γιατί δεν χρειάζονται...», έχει δηλώσει αλλά γνωρίζει πολύ καλά το προδιαγεγραμμένο μέλλον του: «Όλες αυτές οι ερωτήσεις για το αν θέλεις να γίνεις βασιλιάς; Δεν είναι θέμα αν θέλω να γίνω, είναι κάτι το οποίο κληρονόμησα, είναι καθήκον μου», είχε πει σε συνέντευξή του όταν έκλεισε τα 21 του χρόνια.

Σημαντικό πρότυπο για τον Ουίλιαμ αποτελεί η γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ. Για τη μοναρχία λέει πως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αλλά χαρακτηρίζει σημαντικό «ο λαός να αισθάνεται ότι η μοναρχία μπορεί να τον ακολουθήσει και συνδέεται με τη ζωή του».

Το ανοιχτό τραύμα του Ουίλιαμ αιμορραγεί από τα 15 του και δεν είναι άλλο από την αιφνίδια απώλεια της μητέρας του σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. «Δεν πέρασε ούτε μία μέρα που να μη τη σκέφτομαι», δήλωσε πρόσφατα, προσθέτοντας ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο της, γιατί πάντα αποτελούσε για εκείνον «έμπνευση».

«Η ζωή αλλάζει και δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς να σκέφτεσαι αυτόν που έχεις χάσει. Για κάποιους, είναι ένα πένθος που δεν ατονεί ποτέ», είπε.

Η καταλυτική επιρροή της μητέρα του φαίνεται και στη στενή σχέση που έχει με τον αδελφό του Χάρι. Τρυφερότητα, φροντίδα και έλλειψη ανταγωνισμού δεν συνηθίζονται στους βασιλικούς γόνους και απόδειξη αποτελεί ο πατέρας τους, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος έχει εμφανώς ψυχρές σχέσεις με τους γονείς του.

Όσο σπούδαζε ο Ουίλιαμ επέμενε να τον φωνάζουν Ουίλιαμ Γουέλς. Φοίτησε στο ιδιωτικό σχολείο Ίτον, πέρασε ένα χρόνο κάνοντας στρατιωτική εκπαίδευση στις ζούγκλες της Μπελίζ και στη συνέχεια ταξίδεψε στη Χιλή με το Διεθνές Ράλι. Το 2005, έχοντας αλλάξει το αντικείμενο των σπουδών του σε Γεωγραφία από Ιστορία της Τέχνης, αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Σεντ Άντριους με διπλωματική για τους κοραλλιογενείς υφάλους του Ροντρίγκες στον Ινδικό Ωκεανό.

Εντάχθηκε στην Βασιλική Ακαδημία του Σάντχερστ το 2006 και στο τέλος του χρόνου ξεκίνησε να υπηρετεί στο Household Cavalry ως αντισμήναρχος Γουέιλς. Πλέον είναι χειριστής ελικοπτέρου και εκπαιδεύεται στο σώμα Έρευνας και Διάσωσης της Βασιλικής Αεροπορίας, μία δουλ
Keywords
Τυχαία Θέματα