Επεισόδια τα ξημερώματα στα Εξάρχεια

Επεισόδια με πετροπόλεμο και βόμβες μολότοφ, που διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ακαδημίας στην Αθήνα. Στις 02:25, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη γωνία Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους. Οι άγνωστοι, οι περισσότεροι νεαροί, έβαλαν στη συνέχεια φωτιά σε κάδους σκουπιδιών στους γύρω δρόμους.    Όταν έφτασαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής, οι ομάδες των νεαρών δεν τα άφηναν να
πλησιάσουν, με αποτέλεσμα να γίνονται αψιμαχίες με τις αστυνομικές δυνάμεις που κράτησαν μέχρι και τις 05:30. Κατά τα επεισόδια προκλήθηκαν μικροζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τελικά, οι φωτιές έσβησαν και επανήλθε η ηρεμία στην περιοχή.

Η αστυνομία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις.
Παράλληλα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα σημειώθηκε και περιστατικό εμπρησμού αυτοκινήτου σε ξεχωριστό σημείο κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Άγνωστοι έριξαν εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Πουλχερίας, από την οποία το όχημα καταστράφηκε και ζημιές υπέστη ένα ακόμη όχημα σταθμευμένο πλάι του. Η αστυνομία δεν εκτιμά ότι ο εμπρησμός συνδέεται με τα επεισόδια στην Ακαδημίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα