Επίδειξη δύναμης από Πόρτο





Με 4 γκολ του Φαλκάο η Πόρτο νίκησε με 5-1 την Βιγιαρεάλ, η οποία προηγήθηκε στο "Ντραγκάο".



Σκόρερς: 48' πέν., 67', 75' και 90' Φαλκάο, 61' Γκουαρίν / 45' Κάνι

Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο



Το "κίτρινο υποβρύχιο" κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο στο Πόρτο και επιβραβεύτηκε στο 45', ανοίγοντας το σκορ με την κοντινή κεφαλιά του Κάνι, έπειτα από την σέντρα του Νιλμάρ από αριστερά.



Ο Βραζιλιάνος γενικά δημιούργησε πολλά προβλήματα
στην άμυνα των γηπεδούχων, χάνοντας και μία σπουδαία ευκαιρία στο 7', όταν ο βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλτον, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του, ενώ είχε δημιουργήσει και δύο καλές φάσεις για τον Τζουζέπε Ρόσι στο 25' και το 28'.



Μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο η Πόρτο κέρδισε πέναλτι και συγκεκριμένα μετά από κολομβιανική συνεργασία, καθώς ο Φαλκάο μετά την πάσα του Γκουαρίν βγήκε τετ-α-τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ και ο τελευταίος τον ανέτρεψε.



Ο Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία εκτέλεσε το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1, με τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης να πετυχαίνει το 12ο γκολ του για φέτος.



Ο Φρέντι Γκουαρίν στο 61' ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους "δράκους", δίνοντάς τους το προβάδισμα (2-1) με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από προσωπική ενέργεια και παίρνοντας το... ριμπάουντ μετά από κόντρα στο σουτ που έκανε αρχικά.



Το 3-1 έγινε στο 67' με το δεύτερο γκολ του Φαλκάο (13ο στην διοργάνωση) με κοντινό πλασέ, ολοκληρώνοντας ιδανικά αντεπίθεση που έβγαλε από δεξιά ο καταπληκτικός Βραζιλιάνος, Χουλκ.



Στο 75' η Πόρτο έφτασε και σε 4ο γκολ, με τον Φαλκάο να συμπληρώνει το χατ-τρικ του με καταπληκτική κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φρέντι Γκουαρίν.



Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Φαλκάο με το 4ο του γκολ στο 90', πετυχαίνοντας το 15ο του γκολ στην διοργάνωση με νέα εξαιρετική κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Χάμες Ροντρίγκες (και αυτός Κολομβιανός!).



ΠΟΡΤΟ: Έλτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα, Φερνάντο, Γκουαρίν (79' Σόουζα), Ζοάο Μοουτίνιο, Χουλκ (84' Χάμες Ροντρίγκες), Κριστιάν Ροντρίγκες (72' Βαρέλα), Φαλκάο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο, Μαρτσένα, Μουσάκιο, Καταλά, Μπρούνο Σοριάνο, Μπόρχα Βαλέρο (67' Μουμπάρακ), Κάνι (71' Ματίγια), Καθόρλα, Τζουζέπε Ρόσι, Νιλμάρ (72' Μάρκο Ρουμπέν).
Keywords
Τυχαία Θέματα