Έβρεξε τα πρώτα προβλήματα - Που θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες


Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα τα πρώτα «θύματα» της κακοκαιρίας που... ήρθε! Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού.


Το βράδυ, αλλά και νωρίς το πρωί σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου, την Κέρκυρα, αλλά και στη Θεσσαλία. Στο νησί των Φαιάκων, το βράδυ της Δευτέρας, η βροχή
άφησε στο σκοτάδι χιλιάδες κατοίκους, με το ρεύμα να κόβεται ακόμη και στο αεροδρόμιο!

Τα φαινόμενα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, με βαθμιαία επέκταση ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στις 15:00 ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν σε
- Πέλλα
- Ημαθία
- Πιερία
- Κοζάνη
- Καστοριά
- Γιάννενα
- Θεσπρωτία
- Πρέβεζα
- Άρτα
- Αιτωλοακαρνανία
- Λευκάδα
- Κεφαλλονιά

Οι πέντε χαμηλότερες θερμοκρασίες, στις 09:00 το πρωί, θα σημειωθούν σε
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 15°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 15°C
ΛΑΓΚΑΔΙΑ 15°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 16°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 16°C

Και οι υψηλότερες θερμοκρασίας το ίδιο διάστημα θα παρατηρηθούν σε
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 26°C
ΠΥΡΓΟΣ 26°C
Π.ΡΑΦΤΗ - ΡΑΦΗΝΑ 26°C
ΠΑΤΡΑ 25°C
ΡΟΔΟΣ 25°C

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, ζητά την προσοχή των πολιτών αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα γίνουν κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα β
Keywords
Τυχαία Θέματα